top of page

Οι συνεντεύξεις

Δημιουργία ψηφιακού αρχείου συνεντεύξεων αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 0: Promo Video

Απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής (ή Μηχανικών Βιοϊατρικής Τ.Ε. ή Μηχανικών Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων) που εργάζονται α/ σε ιδιωτικές εταιρείες στην συντήρηση, επισκευή και πώληση βιοϊατρικών συστημάτων, β/ σε δημόσια, στρατιωτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, γ/ σε ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα και φορείς, δ/ σε δημόσιους οργανισμούς σχετικούς με τα επαγγέλματα της υγείας και πρόνοιας, ε/ σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, στ/ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, μοιράζονται την εμπειρία τους μαζί μας υπό μορφή χαλαρής κουβέντας, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Επεισόδιο 1: Δημήτρης Μπατιστάτος

service manager, Athens, GREECE

LinkedIn

Στο 1ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Δημήτρη Μπατιστάτο, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2000. Εργάζεται ως Μηχανικός Βιοϊατρικής στον ιδιωτικό τομέα για πάνω από 20 χρόνια στην συντήρηση, επισκευή, βαθμονόμηση και διακρίβωση μιας μεγάλης γκάμας βιοϊατρικών συστημάτων, όπως συστήματα μονάδων εντατικής θεραπείας (π.χ. μόνιτορ εντατικής), συστήματα ηλεκτροδιέγερσης και συστήματα αποκατάστασης/φυσικοθεραπείας.

Συντονισμός Συνέντευξης: Ελένη Κούβελου, φοιτήτρια στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 2: Χρήστος Τσίγκας

application/software engineer, Stockholm, SWEDEN

LinkedIn

Στο 2ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Χρήστο Τσίγκα, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2010. Έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πεδίο Biomedical/Medical Engineering από το Fachhochschule Technikum Wien, Austria. 

Έχει εργαστεί ως Μηχανικός Βιοϊατρικής σε διάφορες εταιρείες/φορείς στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία. Έχει εργαστεί για 6 χρόνια στην Σουηδία σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης, το Karolinska University Hospital. Η τωρινή του απασχόληση είναι ως application engineer σε ιδιωτική εταιρεία στην Σουηδία. 

Συντονισμός Συνέντευξης: Ιωάννης Νεστορίδης, φοιτητής στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 3: Άννα Γκολφινοπούλου
hospital engineer, PhD student, lecturer, Athens, GREECE
LinkedIn

Στο 3ο επεισόδιο συνομιλούμε με την Άννα Γκολφινοπούλου, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2014. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής το 2017. Συνεχίζει τις σπουδές της ως υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής από το 2019-σήμερα, προσφέροντας και επικουρικό έργο στην διδασκαλία μαθημάτων.

​Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες του χώρου ως Μηχανικός Βιοϊατρικής, ενώ η τωρινή της απασχόληση είναι στο τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». 

Συντονισμός Συνέντευξης: Ελένη Κούβελου, φοιτήτρια στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 4: Αιμιλία Μελίσση
Electrophysiology Sales and FCS, Athens, GREECE
LinkedIn

Στο 4ο επεισόδιο συνομιλούμε με την Αιμιλία Μελίσση, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2016. Κατά την διάρκεια των σπουδών της πραγματοποίησε 6-μηνη πρακτική άσκηση σε Πανεπιστήμιο στην Πράγα μέσω του προγράμματος ERASMUS.

Από το 2017 βρίσκεται σε πολυεθνική εταιρεία στις πωλήσεις και στην τεχνική υποστήριξη καρδιολογικών μηχανημάτων και αναλωσίμων. Ταυτόχρονα, από το 2020 έως και σήμερα, παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Συντονισμός Συνέντευξης: Μαρία Μήτρου και Θεανώ Αξακάλη, φοιτήτριες στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 6: Δημήτρης Μητροπέτρος
Clinical support specialist, Athens, GREECE
Linkedin

Στο 6o επεισόδιο συνομιλούμε με την Δημήτρη Μητροπέτρο, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2016.

Από το 2014 έως το 2020 εργάστηκε σε εταιρεία με διαγνωστικούς υπερήχους και με συστήματα ηλεκτροκαρδιογραφίας. Από το 2020 εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στο τμήμα των διαδερμικών θεραπειών για δομικές παθήσεις της καρδιάς. Ταυτόχρονα, από το 2019 έως και σήμερα, παρακολουθεί το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο "Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία" του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής.

Συντονισμός Συνέντευξης: Κλειώ Νούτση, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 5: Θεοχάρης Δούρας
hospital engineer, Thessaloniki, GREECE

Στο 5ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Θεοχάρη Δούρα, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2015. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο "Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία" του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής το 2017.

Εδώ και 21 χρόνια βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έχει εργαστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως ως Μηχανικός Βιοϊατρικής.

Συντονισμός Συνέντευξης: Μαρία Παπακωνσταντίνου και Ιωάννης Νεστορίδης, φοιτητές στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 7: Νίκος Βουρδούνης
Sales Manager, Veroia, GREECE
Linkedin

Στο 7o επεισόδιο συνομιλούμε με τον Νίκο Βουρδούνη, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2005. Ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση το 2006 σε πολυεθνική εταιρεία στην οποία βρίσκεται έως και σήμερα. Έχει περάσει από πολύχρονες και εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στο management and people leadership εντός της εταιρείας.

Έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις, ως service sales specialist, ως sales specialist US&BMD North Greece, ως service manager ultrasound, ως service manager US & LCS Greece, Albania, Bosnia & Cyprus και ως service Manager ULS & LCS GR, AL, CY & Diagnostic Imaging North Greece. Από το 2019 έως σήμερα εργάζεται ως Indirect Channel Sales Manager LCS South Eastern Europe.

Συντονισμός Συνέντευξης: Ιωάννης Νεστορίδης, φοιτητής στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 8: Μανώλης Αθανασιάδης
Staff Research Scientist B Level at BRFAA, Athens, GREECE
Linkedin

Στο 8ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Μανώλη Αθανασιάδη, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2004. Έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Φυσική από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2006. Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική διατριβή του το 2010 στο γνωστικό αντικείμενο της αναγνώρισης προτύπων με εφαρμογές στην ιατρική.

Εργάστηκε ως ερευνητής σε εταιρείες και σε ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2020. Από το 2020 βρίσκεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ως Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας Β΄ Βαθμίδας.

Συντονισμός Συνέντευξης: Μαρία Μήτρου, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 9: Ιωάννα Σταυριανίδη
Ultrasound Clinical Application Specialist, Athens, GREECE
Linkedin

Στο 9ο επεισόδιο συνομιλούμε με την Ιωάννα Σταυριανίδη, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2016.
Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές εταιρείες του χώρου ως Μηχανικός Βιοϊατρικής από το 2014, ενώ η τωρινή της απασχόληση είναι ως Ultrasound Clinical Application Specialist σε πολυεθνική εταιρεία. Ταυτόχρονα, από το 2020 έως και σήμερα, παρακολουθεί πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Συντονισμός Συνέντευξης: Θεανώ Αξακάλη, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 10: Σταυρούλα Μακρή
Head of Biomedical Engineering department at KAT General Hospital, Athens, GREECE
Linkedin

Στο 10ο επεισόδιο συνομιλούμε με την Σταυρούλα Μακρή, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 1996. Έχει ολοκληρώσει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, α/ International Marketing, University of West Scotland το 2005, β/ Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το 2010,  γ/ Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, ΤΕΙ Αθήνας το 2016.
Εργάστηκε ως μηχανικός βιοϊατρικής σε ιδιωτικές εταιρείες, σε νοσοκομεία και στο υπουργείο υγείας από το 1994 έως και το 2015, όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό του νοσοκομείου ΚΑΤ, στο οποίο εργάζεται έως και σήμερα ως Προϊσταμένη του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Συντονισμός Συνέντευξης: Μαρία Παπακωνσταντίνου, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 11: Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος
Senior Data & Analytics Engineer, Cambridge, UK
Linkedin

Στο 11ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2004. Έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Data Communication από το Brunel University, UK το 2013. Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική διατριβή του το 2013 στο γνωστικό αντικείμενο της αναγνώρισης προτύπων με εφαρμογές στην ιατρική.

Εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού και ως ερευνητής σε εταιρείες και ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2019. Από το 2019 εργάζεται στην εταιρεία Astrazeneca ως Senior Data & Analytics Engineer με έδρα το Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συντονισμός Συνέντευξης: Ελένη Κούβελου, φοιτήτρια στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 12: Γιώργος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Πουλάκης, Παναγιώτης Σάμιος

Στο 12ο επεισόδιο συνομιλούμε με τρεις αποφοίτους του τμήματος. Υπήρξαν συμφοιτητές και αποφοίτησαν μαζί το 2019. Ο Γιώργος Παπαϊωάννου εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων και στη διαχείριση οδοντιατρικών υλικών και εξοπλισμού για 2.5 χρόνια. Είναι υπεύθυνος για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές για την συντήρηση και ανάπτυξη πελατολογίου, το πρόγραμμα παραδόσεων, την επικοινωνία με τα κατασκευαστικά εργοστάσια, καθώς και την διοργάνωση σεμιναρίων πανελλαδικά. Ο Δημήτρης Πουλάκης εργάζεται στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των οδοντιατρικών μηχανημάτων. Ασχολείται με τον έλεγχο χώρου πριν την εγκατάσταση, με την εγκατάσταση οδοντιατρικών εδρών και απεικονιστικών συστημάτων (πανοραμικό, κεφαλομετρικο, CBCT αξονικό κωνικής δέσμης γναθοπροσωπικης απεικόνισης, οπισθοφατνιακά ακτινογραφικά), με αυτόκαυστους κλιβάνους αποστείρωσης, με την βαθμονόμηση και τον ελεγχο καλής λειτουργίας, με την εκπαίδευση του τελικού χρήστη και την υποστήριξη. Ο Παναγιώτης Σάμιος εργάζεται ως βοηθός Order Management για 2.5 χρόνια. Ασχολείται με τα contracts για νέα συστήματα MRI, αναβαθμίσεις MRI, μαστογράφους, τροχήλατα ακτινολογικά, PET, SPECT, CT & κύκλοτρα. Ο ρόλος του ως βοηθός order management είναι να διατηρεί τις απαραίτητες επικοινωνίες με το τμήμα του Sales και να εξασφαλίζει τις βέλτιστες πρακτικές όσον αναφορά την παραγγελία ενός νέου συστήματος από το εργοστάσιο παραγωγής την μεταφορά του και την τοποθέτησή του στον χώρο του τελικού πελάτη.

Συντονισμός Συνέντευξης: Χρήστος Ανδριανός, φοιτητής στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 13: Ιωάννης Λούκος
Deputy Technical Director at EKAB (National Centre of Emergency Care), Athens, GREECE
Linkedin

Στο 13ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Ιωάννη Λούκο, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 1995. Έχει λάβει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, ο πρώτος στο Biomedical Instrumentation Engineering από το University of Dundee, UK το 1996, και ο δεύτερος στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο το 2020. Εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική διατριβή του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2013 στο γνωστικό αντικείμενο της Εμβιομηχανικής.

Εργάστηκε ως μηχανικός βιοϊατρικής σε ιδιωτικές εταιρείες μέχρι το 2000, όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό του ΕΚΑΒ, στο οποίο εργάζεται έως και σήμερα ως Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικού και Αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Οργάνωσης & Συντονισμού. Από το 2014 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο "Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία" του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συντονισμός Συνέντευξης: Θεανώ Αξακάλη, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 14: Ζέτα Αγιοταφυτάκη
Regional Field Service Engineer, Athens, GREECE

Στο 14ο επεισόδιο συνομιλούμε με την Ζέτα Αγιοταφυτάκη, απόφοιτο του τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής από το 2020.


Έχει εργαστεί ως biomedical engineer, application specialist, marketing leader και secretary of sales σε ιδιωτικές εταιρείες του χώρου από το 2018. Από το 2021 εργάζεται ως Regional Field Service Engineer σε πολυεθνική εταιρεία.

Συντονισμός Συνέντευξης: Κλειώ Νούτση, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 15: Βασίλης Δελής
Biomedical Engineer, Athens, GREECE
Linkedin

Στο 15ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Βασίλη Δελή, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2017.

 

Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία στην τεχνική υποστήριξη και την συντήρηση ιατρικών συστημάτων, στην εξυπηρέτηση πελατών, και στην αντιπροσώπευση των Welch Allyn ιατρικών συστημάτων στην Ελλάδα.

Συντονισμός Συνέντευξης: Μαρία Παπακωνσταντίνου, φοιτήτρια στο 4ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ


Επεισόδιο XX: Σπύρος Ρίγγας, Biomedical Engineer, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας & Κλινικής Μηχανικής

Επεισόδιο 16: Γιώργος Σαατσάκης
Head of Biomedical Engineering Department, Aretaieio University Hospital, University of Athens, GREECE
Linkedin

Στο 16ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Γιώργο Σαατσάκη, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 1994. Έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Biomedical Instrumentation Engineering από το University of Dundee, UK το 1995. Εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2020 στο γνωστικό αντικείμενο της νανοτεχνολογίας και της ιατρικής απεικόνισης.

Εργάστηκε ως μηχανικός βιοϊατρικής σε ιδιωτικές εταιρείες μέχρι το 2001, όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό του Αρεταίειου Νοσοκομείου, στο οποίο εργάζεται έως και σήμερα ως Προϊστάμενος του Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Έχει πολύχρονη εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Συντονισμός Συνέντευξης: Ιωάννης Νεστορίδης, φοιτητής στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

Επεισόδιο 17: Μιχάλης Καραγιάννης
Regional manager, Athens, GREECE

Στο 17ο επεισόδιο συνομιλούμε με τον Μιχάλη Καραγιάννη, απόφοιτο του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων από το 2014.

 

Από το 2016 έως σήμερα εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία ως Region manager, με εμπειρία στην τεχνική υποστήριξη, στην εξυπηρέτηση πελατών, στις πωλήσεις και στην αντιπροσώπευση ακουστικών βαρηκοΐας.

Συντονισμός Συνέντευξης: Ιωάννης Νεστορίδης, φοιτητής στο 8ο εξάμηνο, τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 

bottom of page